Gevulde-courgetteVorige week schreef ik een stuk over de “R” maanden. Vandaag wil ik een recept delen dat je deze maanden zeker moet eten. Het bevat vitamine D (makreel) waardoor je meer energie krijgt en vitamine B (couscous, courgette) die je stress vermindert.

Met dank aan Cuisine van Sabine.

Dit heb je nodig voor 2 personen: 

120 gr couscous

1/3 groentebouillonblokje

100 ml water

75 ml witte wijn

1 el tomatenpuree

1 courgette

100 gr gerookte makreel, in stukken

1 rode ui, gesnipperd

1/3 rode peper, heel fijn gesneden

handvol rozijnen, geweld

10 gr geroosterde pijnboompitten

1 tl komijnpoeder

2 tenen knoflook, geperst

1 el hüttenkäse

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de courgette doormidden en hol beide kanten uit. Snijd het vrijgekomen vruchtvlees in kleine stukjes. Verwarm wat olie in een wok en bak hier de ui, knoflook, peper en komijnpoeder in. Wanneer deze licht bruin beginnen te kleuren kan je de makreel, courgettestukjes en rozijnen toevoegen. Maal hier flink peper en zout over. Leg de twee courgettehelften op een bakplaat en vul beide helften met het makreelmengsel. Verdeel hier de pijnboompitten en hüttenkäse over en schuif de courgette 20 minuten in de oven.

Kook in de tussentijd 100 ml water. Doe de couscous in een schaal en doe hier de wijn, het bouillonblokje, tomatenpuree en gekookte water bij samen met wat peper en zout. Laat dit even staan en roer aan het einde goed los. Verdeel de couscous over een bord en leg er een courgette helft op. Eet smakelijk!

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.