Magere knoflook-yoghurt kip

Naast het binnenkrijgen van voldoende vitaminen, is het toevoegen van knoflook aan je voeding een goede stap om minder snel ziek te worden. Knoflook bevat antimicrobiële stoffen wat je immuunsysteem ten goede komt waardoor je minder snel een verkoudheid of griepje oploopt!

Dit heb je nodig voor 2 personen:

6 drumsticks

200 ml yoghurt

1 tl oregano

de schil van 1 citroen

sap van een halve citroen

1 tl chilivlokken

5 tenen knoflook, geperst

 

Zo maak je het:

Maak een mengsel van de yoghurt, oregano, citroen, chilipeper, knoflook en wat zout en peper. Leg de kip in een ovenschaal en giet het mengsel over de kip. Masseer de marinade even goed in de kip. Laat een uurtje marineren in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de kip zo’n 50 tot 60 minuten. Draai tussendoor een keer zodat de kip niet aanbrandt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.