TomFit foto TomIedereen herkent het wel. Tussen de middag heb je een half uur pauze en zit je met collega’s aan tafel te lunchen. Jij aan je boterham met pindakaas terwijl de ander een salade met tonijn heeft voorgeschoteld. Het gespreksonderwerp gezond eten is tegenwoordig bijna onvermijdelijk. Er begint een collega te vertellen over het Paleo dieet. Het dieet gaat terug in de tijd van onze voorouders in de pre historie, met de gedachte dat deze personen nog helemaal niet zo gek waren. Zij wisten hoe ze moesten overleven met de juiste voedingsmiddelen. Ze aten voedsel dat niet bewerkt was waardoor ze gezonde voedingsstoffen binnen kregen. Met Paleo ga je terug naar de basis van het eten zoals het vroeger was.

Een ander voorbeeld dat iedereen wel kent zijn de diners met vrienden. Na het heerlijke 3-gangen menu is het tijd voor koffie of thee. Je vrienden geven aan dat kruidenthee (groene thee) erg gezond is. Door de groene thee te drinken zijn zij minder vaak ziek geworden.

Voor mijn laatste voorbeeld denk ik aan mijn opa en oma. Als klein jongetje kwam ik vaak bij hen over de vloer en het liefst gaven ze me de hele dag melk omdat er niets gezonder is dan een glas met daarin de witte motor. Oma gaf aan dat het helpt tegen botontkalking, een gezonde huid, sterkere tanden en het bevat veel calcium. Genoeg redenen om een koe aan te schaffen!

Ik durf te stellen dat je bij de eerste vraag “wat is gezond eten?” al een idee had voor jezelf. Zoals ik hierboven beschrijf heeft iedereen een andere gedachte over gezond eten. Maar heeft iedereen dan gelijk? Met behulp van een paar tegenstellingen op basis van bovenstaande voorbeelden hoop ik jullie aan het denken te zetten.

Een persoon die deelneemt aan het Paleo dieet zal zeggen dat “echte voeding” zoals het vroeg werd gegeten gezond is. Maar werden onze voorouders jaren geleden niet hooguit 30 jaar?

Je vrienden zullen aangeven dat groene thee veel voordelen heeft. Zij zijn zich er beter door gaan voelen. Maar geven tandartsen niet aan dat je door het drinken van groene thee last krijgt van tanderosie?

Mijn opa en oma zullen nooit meer van de gedachte afgaan dat melk niet gezond is. Toch zijn er veel bedenkingen bij de opvattingen van mijn grootouders. Onderzoeken wijzen uit dat te veel melk drinken juist zorgt voor botontkalking. En iedereen kent wel iemand in zijn vriendenkring die allergisch is voor zuivel, toch?

Heb je al door waar ik naartoe wil? Iedereen heeft een mening over gezond eten. Van je grootouders tot aan de tandarts. Een vegetariër heeft een andere gedachte over gezond eten dan een carnivoor. Wat voor de één gezond kan zijn, is voor de ander ongezond. Het klinkt allemaal heel erg simpel, maar hoe vaak hoor je van iemand dat het afvallen niet wil lukken? Ook kent iedereen wel het jojo effect. In drie maanden 15 kilo afvallen en de drie maanden daarna 16 kilo aankomen. Daarom is mijn advies om een voedingspatroon te volgen dat bij jou past. Wat doe jij als er in een dieet staat dat je elke dag een avocado moet eten en je lust helemaal geen avocado. Je kunt het misschien leren eten, maar daardoor maak je het nog veel moeilijker voor jezelf. Kies een voedingspatroon wat aansluit bij jouw persoonlijke voorkeur.

Wil je een voedingspatroon dat aansluit bij jouw voorkeur, neem dan contact met mij op via het contactformulier. Dan gaan we er samen voor zorgen dat jij je doel bereikt!

1.458 reacties

  1. 大灣區樓盤隨著中國經濟的快速發展,與港澳大灣區成為了眾多企業和投資者關註的焦點。其中,與港澳大灣區地區作為深港大灣區的重要組成部分,具有巨大的發展潛力和投資機會。本文將詳細介紹為什麼大灣區看好與港澳大灣區,並提供相關資訊和詳盡分析。