Visspies voor op de BBQHet is vandaag 25 graden, je hebt bijna weekend. Dan is het tijd om de barbecue aan te steken. De hele week heb je gesport en goed op je eten gelet. Dus waarom zou je nu dan een stuk vlees met een klodder mayonaise gaan eten?

Ik krijg  vaak de vraag wat je het beste kunt eten. Mijn antwoordt is simpel. Eet en drink gevarieerd, maar let er op dat je caloriebalans juist is.

In deze rubriek zal ik elke week een gerecht plaatsen dat ik erg lekker vind en “TomFit” verantwoord is. De gerechten worden geplaatst in samenwerking met Cuisine van Sabine .

Het Recept:

Dit heb je nodig voor 4 spiesen:

1 stuk verse zalm, in blokjes

1 stuk kabeljauw (mag diepvries zijn), in blokjes

halve citroen, in schijven

12 tomaatjes

paar takjes tijm

olie

Zo maak je het:

Doe alle vis in een bak en giet er een klein beetje olijfolie overheen. Leg de schijfjes citroen en de tijm er op, maal er nog wat zout en peper over en roer door. Zet een uurtje in de koelkast. Rijg aan elk spiesje 2 stukjes kabeljauw, 2 stukjes zalm en 3 tomaatjes. Rijg om en om. Leg de spiesjes op de bbq en bak in een minuut of 7 gaar.


De dressing

Dit heb je nodig voor een klein schaaltje:
grote bos basilicum, alleen de blaadjes

1 volle tl kappertjes

sap van een halve citroen

3 el yoghurt

Zo maak je het:
Doe de kappertjes en de basilicum in een hoge beker en maal fijn met de staafmixer. Voeg de yoghurt, citroen en wat zout en peper toe en maal nog eens goed door. Serveer in een schaaltje of kannetje.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.