Het doel van CasperNaar aanleiding van het thema ‘doelen stellen’ in de maand januari heb ik  Casper Drost gevraagd om iets te vertellen over zijn doelstellingen voor het nieuwe jaar. 

Casper is een 48 jarige man die zich fit en sterk voelt, maar wil nog fitter en sterker worden. Hij heeft al ruim 15 jaar trainingservaring, maar hij heeft de afgelopen jaren op een andere manier leren trainen en is gaan leren om anders met zijn lichaam om te gaan. Dit was ook noodzakelijk omdat twee jaar geleden diabetes bij hem werd geconstateerd.

Van blessure naar balans
Casper heeft het afgelopen jaar veel kleine blessures gehad. Hij zegt hier het volgende over: “Ik voelde de blessures wel, maar ik heb ze nooit echt serieus genomen. Daardoor zijn ze uitgegroeid tot serieuze lichamelijke klachten. Zelfs zo erg dat ik mijn trainingen en werk niet meer zonder pijn kon uitvoeren. Mijn belangrijkste doel voor het komende jaar is dat mijn rug- en andere klachten verdwijnen. Dit ga ik doen door een evenwichtige training tussen kracht en lenigheid te vinden. Dat zal ik doen door mezelf te laten behandelen door een chiropractor en fysiotherapeut. Naast de behandelingen word ik sinds twee jaar ook begeleid en gecoacht door Tom. Hij helpt met de juiste oefeningen om balans en evenwicht te vinden zodat ik de juiste spiergroepen train om sterker te worden en blessures te voorkomen”.

Lunges - TomFit

Verandering in mindset
Zoals gezegd sportte Casper al geruime tijd, maar deed dat te zwaar of niet de juiste oefeningen. “Doordat ik mijn trainingen heb moeten aanpassen, was dit mentaal voor mij wel even wennen. De dumbells moesten uit een ander rek komen of ze kwamen zelfs helemaal niet meer aan de orde, er kwam zelfs een bosubal aan te pas en rekken en strekken werd een belangrijk onderdeel. Eigenlijk heel veel oefeningen om flexibiliteit en stabilisatie te bevorderen. Door het vinden van balans in mijn trainingen wil ik een verbetering in mijn mindset krijgen. Ik denk hierbij vooral aan de lange termijnplanning.”

Voeding en supplementen
“Naast diabetes heb ik ook niet 100 procent werkende nieren. Dit heeft invloed op mijn voeding en supplement inname. Om dit optimaal te krijgen ben ik nu samen met mijn huisarts opzoek naar mijn benodigdheden en tekorten. Zodra er bekend is wat bv. eiwitten en creatine doen met mijn nierfuncties ga ik hierop acteren. Op deze manier probeer ik mijn voedingsinname op de best mogelijke manier toe te passen op mezelf. Acteren betekent in mijn geval de inname van voeding en supplementen nog concreter maken en implementeren in mijn leefstijl.”

Inspirator
“Als laatste doel wil ik graag een inspiratie zijn voor anderen. Ik wil anderen ‘besmetten’ met het fantastische virus dat krachttraining heet. Als een 48 jarige man met diabetes en slecht werkende nieren het kan, kan jij het ook!”