Tomood: Avocado gevuld met eiDe avocado heeft een enorme toevlucht genomen in consumptie. Dat is niet zo gek want een avocado is rijk aan vitamins (A, B, D en E), Kalium en omega-3-vetten. Tevens bevat de avocado veel vezels, die een gunstige werking hebben op het spijsverteringsstelsel.

Met dit recept ga je gezond het weekend in!

 

 

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

1 avocado, doormidden

1 ei

knoflookpoeder

klein handje Parmezaanse kaas, geraspt


Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breek het eitje boven een kom en kluts het samen met wat peper en zout. Haal de pit uit de avocado en verdeel het eitje over de 2 ‘gaten’ (daar waar de pit zat). Zat er een erg kleine pit in? Maak het gat dan iets groter door iets van het vruchtvlees weg te halen. Bestrooi de avocado met wat knoflookpoeder, peper, zout en de Parmezaanse kaas. Schuif ongeveer 10 minuten in de oven, of totdat het ei gestold is. Serveer met geroosterd brood.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *