succesverhaal 2 maartenToch wilde ik wel dat er wat zou veranderen. Toen kwam ik op een zaterdagavond Tom tegen in de voetbalkantine. We raakten aan de praat en daar legde ik mijn verhaal uit. Een beetje gekscherend zei Tom tegen mij “Prima, ik zie je donderdag 10 uur voor een gesprek.” En ja hoor, donderdag 30 oktober zaten wij zoals afgesproken klaar voor het gesprek.

Hij legde mij uit dat als ik bij hem kwam sporten hij niet alleen wou dat ik af zou vallen maar dat we ook naar een “sportief” uiterlijk toe zouden werken. Nou ja de keuze was voor mij snel gemaakt, ik wilde afvallen dus het andere nam ik op de koop toe. Het plan was simpel, we zouden elkaar elke 3 weken zien om te wegen, meten en evalueren. Tom zou voor mij een eetschema maken en een trainingsschema voor thuis opstellen, dat gebaseerd was op krachttraining. Ik kon op dat moment nog moeilijk geloven dat ik door krachttraining veel zou afvallen.

Mijn twijfels werden echter al vrij snel de kop in gedrukt, want ik zal al resultaat na drie weken. Het scheelde al een aantal centimeters en de kilo’s. Gaandeweg kwamen er weer vragen in me op. “Mag ik dit wel eten?” “Is dat niet slecht voor me?” Vaak als ik dingen over het eten vroeg was het antwoord van Tom: “Je mag alles eten wat je wilt, je kunt het binnen de perken zo gek maken als je zelf wilt”. Ook toen ik hem vertelde dat ik 5 dagen naar Londen zou gaan kreeg ik dat antwoord weer en het advies dat ik lekker moest genieten. We hebben topdagen in Londen gehad en hebben heerlijk kunnen eten. We hebben zelfs een aantal kilometers hardgelopen. Het was wel duidelijk geworden dat het zeker niet ten kosten hoefde te gaan van de afvalresultaten. Wel ben ik erachter gekomen dat in een echt English breakfast 1450 calorieën zitten!

Als ik nu terugkijk en de resultaten van het begin en nu bekijk weet ik echt waar ik het voor gedaan heb. Ik voel me beter, fitter en sterker! Dat niet alleen, ik heb echt het gevoel dat ik veel bewuster van eten ben geworden en gezonder leef. Hoewel ik over de krachttraining methode eerst mijn twijfels had heeft Tom door mij op de juiste manier te begeleiden en te motiveren het tegendeel bewezen! Na 20 weken ben ik 17 kilo kwijt en waar ik zoals ik eerder al zei het “sportieve uiterlijk” niet verschrikkelijk interessant vond is dat ook totaal veranderd.

Nu mijn 20 weken er op zitten heb ik besloten om er zeker weer 20 weken bij aan te plakken en mijn doelstellingen nu nog meer te gaan zoeken in het “sportieve” uiterlijk. De keuze om dit wederom samen met Tom te gaan doen was simpel voor mij. Ik heb gemerkt dat Tom mij heel goed kan motiveren en de juiste professionele begeleiding geeft. Coaching en motivatie zijn cruciaal voor mij bij het sporten en presteren met afvallen!

Ik kan het, iedereen die serieus wat wil veranderen, echt aanraden.

Groet,
Maarten
Klik hier voor meer succesverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *